GİZLİLİK ve VERİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI


BİLYÖN EĞİTİM KURUMLARI ANONİM ŞİRKETİ ("Bilyön") Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası ("Gizlilik ve Güvenlik Politikası"), bu verilerin gizliliği ve güvenliğini nasıl sağladığımızı anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bilyön veri güvenliği ve gizliliğine önem vermektedir. Bu nedenle, Gizlilik Politikamızı zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okumanızı rica ederiz.

Ayrıca, Bilyön ’e ait web sitesi veya uygulama üyeliğiniz bulunması durumunda, bilgilerinizi yönetmek, gizliliğinizi korumak ve güvenliğinizi sağlamak için gerekli kontrolleri ilgili üyeliğinizin şifre ile giriş sağladığınız Üyelik İşlemleri bölümünde bulabileceğinizi hatırlatırız. Kişisel verilerinizi düzeltmek/güncellemek için bu bilgileri paylaştığınız hizmet kanalımızın ……. İşlemleri alanından veya……linkten faydalanabilirsiniz.


Bilyön ; Bilyön Bilgi Güvenliği Politikası’nın uygulanmasını kurumun hayati süreçlerinden biri olarak kabul eder. Hizmetlerimizi kullanmanız sırasında, bilgilerinizi nasıl kullandığımızı, güvenliğinizi nasıl sağladığımızı ve gizliliğinizi nasıl koruyabileceğinizi açık bir şekilde bilmeniz bizim için önemlidir.


Verilerinizi İşlerken Hangi İlkeleri Gözetiyoruz?


Verilerinizi işlerken:

• Verilerin belirli kapsamda olması,
• Yapılan işlemlerin meşru amaçlar için gerçekleştirilmesi,
• Yapılan işlemlerin hukuka ve dürüstlük kuralına uygunluğu,
• Verilerin toplandığı veya işlendiği amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması,
• Güncel verilerle yapılması,
• Verilerin işlendikleri amaç için gerekli süre boyunca muhafaza edilmesi,
ilkelerini gözetmekteyiz.


Bilgilere Erişim ve Güncelleme

Web sitelerimizden ve/veya uygulamalarımızdan hesabınıza ulaşarak, iletişim bilgilerinizin, tercihlerinizin ve diğer kişisel verilerinizin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz. Sizden e-posta yoluyla şifre, kullanıcı adı, kredi kartı bilgileri veya diğer kişisel veriler asla talep edilmemektedir. Kişisel verilerinizin çalınmasına ve kötü amaçlarla kullanılmasına yönelik bu yönteme "Phishing" adı verilmektedir.

Bizden gelmiş gibi görünen, ancak kişisel verilerinizi talep eden bir mesaj aldığınızda, yanıt vermemelisiniz. Hizmetlerimizi her kullandığınızda, kişisel verilerinize erişmenizi sağlamayı amaçlarız. Bu bilgiler eksik veya yanlışsa, güncellemeniz veya silmeniz için (işletmeyle ilgili geçerli bir amaç veya hukuki amaçlar nedeniyle saklamamız gerekmiyorsa) gerekli süreci işletiriz. Kişisel verilerinizi güncellerken, isteğinizi yerine getirebilmek için önce sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyebiliriz. Veri tabanımızda kayıtlı bilgilerinizi sorgulamak veya kişisel verilerinizi düzeltmek/güncellemek için bu bilgileri paylaştığınız hizmet kanalımızın web sitesindeki şifreli üyelik alanından veya ……linkten veya faydalanabilirsiniz:




Topladığımız Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?

Bu politika çerçevesinde topladığımız veriler ile ilgili olarak belli başlı haklarınız bulunmaktadır. Tarafımızdan işlenmekte olan verilerinizin;

• İşlenip işlenmediğini öğrenebilir,
• İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi edinebilir,
• İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir,
• Varsa yurtiçinde veya yurtdışında paylaşıldığı üçüncü tarafların kimler olduğunu ve hangi verilerinizin paylaşıldığını öğrenebilir,
• Yanlış veya eksik olması durumunda düzeltilmesini isteyebilir,
• İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda veya verilerin güncelliğini kaybetmesi durumunda, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir,
• Silinmesine veya düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, varsa verilerin aktarıldığı üçüncü taraflara bildirilmesini isteyebilir,
ilgili talepleriniz ……linkten  bize ulaşabilirsiniz.




Veri Güvenliği Kriterlerimiz

Bilyön , hassas kişisel veriler ve web sitelerimiz ve/veya diğer uygulamalarımız üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak üzere tüm gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri almaktadır. Bu önlemler aşağıdakilerin de dâhil olduğu çeşitli konuları içerir:

- Kişisel verilerinizin halka açık olmayan ve sadece yetkili Bilyön çalışanları (çalışanlarımızla yapılan Gizlilik Sözleşmesi kapsamında), aracılarımız ve yüklenicilerimiz tarafından erişilebilen güvenli çalışma ortamlarında saklanması

- Bu bilgilere erişmeden önce kişisel verilerini sakladığımız kullanıcılarımızın, web sitesi veya uygulama üzerinden kimliklerinin doğrulanması

Bilyön kişisel verilerinizin, kaybolma, hırsızlık ve suistimale, ayrıca yetkisiz erişim, paylaşım, değişiklik ve imhaya karşı korunması için idari, teknik ve fiziksel tedbirler dâhil olmak üzere ilgili önlemleri almaktadır.

Bilyön E-Ticaret siteleri gibi online servisler ile kişisel verilerin toplandığı tüm web sayfalarında Secure Sockets Layer (SSL) şifrelemesi kullanılmaktadır. Bu servislerden hizmet almak için, Safari, Firefox, Chrome veya Internet Explorer gibi SSL-destekli bir tarayıcı kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede, İnternet üzerinden iletilen kişisel verilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz.

Bilyön ’un Gizlilik ve Güvenlik Politikası ve gizliliği sağlamak için uyguladığı pratikler, müşterinin/bireyin isteğine bağlı olarak müşteriye/bireye açıklanır. Bilyön , kartlı ödeme sistemlerinde veri güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuş PCI DSS ( Payment Card Industry Data Security Standard) regülasyonlarına uyar ve kartlı ödeme sistemlerinde veri iletimini ve işleyişini güvenli olarak sağlar. Kredi kartı numaranız online kredi kartı uygulamamız tarafından şifrelenerek bankanıza iletilmekte ve üçüncü taraflarla asla paylaşılmamaktadır. Kredi kartı bilgileriniz Bilyön tarafından saklanmamaktadır.

Bilyön , tamamen kendi inisiyatifinde olmak üzere, müşterilerinin siparişlerini tamamlamaları için 3D ödeme seçeneğini zorunlu kılabilir.

Gizlilik ve Güvenlik Politikası Geçerliliği


Gizlilik ve Güvenlik Politikamız Bilyön tarafından sunulan (reklamcılık ve araştırma hizmetleri v.b. dâhil) tüm hizmetler için geçerlidir.


Bilgilendirme ve Duyuru Listesinden Çıkış


Duyuru ve bilgilendirme listemizde yer almak istemiyorsanız, tercihlerinizi güncelleyerek dilediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Bilyön tarafından, bildirim ve iletişim amaçlı gelen ticari-elektronik iletilere erişim ve kontrol yetkisi sizin elinizdedir. Hizmet ve servislerimize olan üyeliğiniz devam ederken, sizin ile iletişim kurmamızı istemez iseniz, dijital mecralarda "İPTAL" hakkınızı kullanabilir, iptal işleminizi …….’ye ücretsiz SMS göndererek ya da çağrı merkezimize ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Tarafınızdan bunu geçersiz kılan bir onay gönderilinceye kadar sizinle iletişime geçilmeyecektir. Hizmetlerimizden yararlanmayı sonlandırmak ister ve üyelikten ayrılmayı seçerseniz, müşteri hizmetleri hattımızı arayabilir ya da şubelerimizde bulunan danışma birimlerine başvurabilirsiniz.


Gizlilik Soruları ve Hatırlatmalar


İnternet teknolojilerinin sürekli değişmesi ve İnternet tabanlı iş modellerinin sabit bir yapısının olmamasından dolayı, bu politika değişime açıktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikası dâhilindeki her türlü değişiklik web sitelerimiz ve/veya uygulamalarımız üzerinden ziyaretçilerimize duyurulacaktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikamızda yapılacak değişiklikleri takip etmek için, web sitemizi periyodik olarak ziyaret etmenizi tavsiye ve rica  ederiz.


Bilyön’un Gizlilik ve Güvenlik Politikası veya bilgi işlem konusunda sorularınız veya endişeleriniz varsa, bizimle irtibat kurunuz.


Spam e-Postalar

Spamming, onayınız olmadan reklam, pazarlama veya tanıtım amacıyla isteğiniz dışında e-posta gönderilmesidir.

Bilyön olarak spam e-posta göndermemekteyiz. Karşı tarafın onayını almadan reklam amaçlı e-posta göndermek, yasa dışıdır. Kişisel verilerinizi (e-posta adresiniz de dâhil olmak üzere) doğrudan pazarlama veya reklam amacıyla izniniz olmaksızın kullanmayız. Aynı zamanda kişisel verilerinizi spam e-postalar için kullanacak hiçbir üçüncü tarafla paylaşmayız.

Web sitelerimiz, servislerimiz ve uygulamalarımız size e-posta ile pazarlama bilgilerini alma fırsatı sunar. Bilyön tarafından gönderilen her e-posta size, istediğiniz tarihte pazarlama e-postalarını almayı durdurma imkânı sunar.

Herhangi bir nedenle bir Bilyön şirketinden spam e-posta aldığınıza inanıyorsanız, lütfen hemen bize ulaşın.

Yasal Nedenler ve Diğerleri

Yaşadığınız ülke içindeki veya dışındaki kanun, hukuki süreç, davalar ve/veya kamu yetkililerinden gelen talep ile Bilyön ’un kişisel verilerinizi açıklaması gerekebilir. 6698 Sayılı Kanununa uygun bir şekilde; Ulusal güvenlik ve diğer kanunların uygulanması veya kamu için öneme sahip diğer konularda paylaşımın gerekli veya uygun olduğuna karar verildiğinde bilgileriniz ilgili resmi makamlara açıklanabilecektir.